Sorular ve cevaplar ile alisklamp®

yazar:

kategori:
nedir?
Sünnet işleminin kanamasız,dikişsiz, estetik,hızlı,sorunsuz ve bulaşıcı hastalık riski olmadan  yapılmasını sağlayan anatomik uyumlu tekkullanımlık bir sünnet  aletidir.
‘ın diğer sünnet yöntemlerine göre üstünlükleri nelerdir?
Bildiğiniz gibi sünnet cerrahi bir işlemdir, yani bir ameliyattır. Her ameliyatta olduğu gibi, bütün sünnet yöntemlerinde de bazı komplikasyonlar sözkonusudur.Ancak‘ta sünnet komplikasyonlarının bazıları hiç görülmez, bazılarıysa çok daha az görülür. Aşağıda yeri geldikçe bu konulardan bahsedilecektir.
‘ı kimler geliştirdi?
Sünnetin bazı hastalıkları önlediği saptandıktan sonra, tüm dünyada klasik yöntemlerle sünnet hızla yaygınlaştı. Bir süre sonra klasik sünnetlerde ortaya çıkan komplikasyonların, kabul edilebilir düzeyin üzerinde olduğu görüldü. Bu komplıkasyonları en aza indirmek amacıyla sünnet aletleri geliştirilmeye başlandı. bu aletlerin son versiyonudur ve piyasada mevcut sünnet aletleri ile onbinlerce sünnet yapmış   doktor ve yardımcı sağlık personellerinin ortak görüşleri alınarak bir Üroloji Uzmanı tarafından geliştirilmiştir.
 belgeli bir ürünmüdür?
Avrupa Birliği Uygunluk Belgesi (CE) , Patent Belgesi , Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi, Marka Tescil Belgesi mevcuttur.  ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayı  alınmak üzeredir..
kaç parçadan oluşur?
Tüp ve kıstırma halkası olmak üzere 2 parçadan oluşur ve çok hafiftir.
hangi maddeden yapılmıştır?
Tüp kısmı polikarbonat denilen plastikten, kıstırma halkasıysa beyaz naylondan üretilmiştir.
allerji yapar mı?

‘ın alerji yapma olasılığı çok düşüktür. Bileğe plastik kordonlu saat takılmasından farklı bir etki yapmaz.
ile hangi yaşlardaki çocuklar sünnet edilebilir?
Yenidoğandan 15 yaşına kadar olan çocuklara uygulanabilir. Bu amaçla 5 ayrı boy klamp üretilmiştir(10-12-14-16-18)…Erişkin boyları da yakında piyasada olacaktır.Kutudan çıkan ölçme aparatı ile  penis başının büyüklüğü ölçülerek hangi boy kullanılacağı tespit edilir.
Her birkaç çocuğa kullanılabilir? steril paketler içindedir ve tek kullanımlıktır. Yani her çocuk için, penis başı büyüklüğüne uygun bir kullanılır.
‘in çalışma esası nedir?
Kesilip atılacak sünnet derisinin, tüple kıstırma halkası arasında sıkıştırılması esasına dayanır. Yenidoğan bebeklerin göbek kordonu klampi gibi  işlev görür.
Sünnet derisinin tüp ile halka arasına sıkıştırılması penisin kan akımını bozmaz mı?
Tüple halka arasına sadece sünnet derisi sıkışır ve kesilip alınacak olan sünnet derisine olan kan akımı kesilir. Penis başı ve penis sıkışmadığı ve tüp içinde tamamen serbest kaldığı için, bu dokuların kan dolaşımı bozulmaz.
Diğer sünnetlerde olduğu gibi, yok denecek kadar az olsa da var olan kangrenleşme olasılığı,‘e değil, lokal anestezi için kullanılan ilaçlara bağlıdır.
ile sünnette sünnet derisinin kesilmesinde ne kullanılır?
Klasik sünnetlerde olduğu gibi, steril tek kullanımlık bir bisturi kullanılır. Kimyasal madde, elektrik, yakma işlemi (lazer, koter vb) kullanılmaz..
ile sünnette penis başı kesilme olasılığı var mıdır?Penis başı aletin tüp kısmının içinde kaldığından, sünnet sırasında kesilmelere karşı tamamen korunur.
 ile sünnette kanama olur mu?
Kesilecek olan sünnet derisi,
‘ın tüple kıstırma halkası arasına çepeçevre sıkıştırıldığından, sünnet yerinde açık yara ve kanama olmaz.Meydanagelen birkaç damla kanama, kesilip alınacak olan sünnet derisinden olur. Bu nedenle. hemofili gibi kanama bozukluğu olan çocuklardada rahatlıkla uygulanabilir.
ile sünnette kanama olmaması dine uygun mudur?
ilahiyatçılar, sünnette kan akmamasın dinen bir sakıncası olmadığı şeklinde görüş bildirmekte dirler. Kaldı ki ile sünnette sünnet yerinden olmasa da, kesilip alınacak olan sünnet derisinden birkaç damla kanama olmaktadır.

ile sünnette Hepatit-B, Hepatit-C, AİDS gibi tehlikeli hastalık ların bulaşma olasılığı var mıdır?
Sünnet yerinde açık yara ve kanama olmadığından, vücuda mikrop girişi ve bu tip hastalıkların bulaşması olasılığı yoktur.Dışarıdan sünnet olan kişiye enfeksiyon bulaşmadığı gibi, sünnet olan kişidende yapana enfeksiyon bulaşma ihtimali yoktur.Bu özellikle AİDS ve HEPATİT’in yaygın olduğu ülkelerde  önem kazanmaktadır.
ile sünnette mikrop kapma ve iltihap gelişmesi olasılığı var mıdır?
Sünnet yerinde açık yara ve kanama olmadığından, vücuda mikrop girişi olmaz ve iltihap gelişmez.
ile sünnetten sonra antibiyotik kullanılır mı?
Vücuda mikrop girişi olmadığından sünnet çocuğuna koruyucu olarak antibiyotik verilmez.
ile sünnette dikiş atılır mı ve damar bağlanır mı?
Sünnet derisinin kesilen kısımlarının tüp ve kıstırma halkası arasında çepeçevre sıkışması sonucu; sünnet yerinde, dikiş atılmasını ve damar bağlanmasını gerektirecek açık yara ve kanama oluşmaz.
ile sünnette sargı ve pansumana gerek var mıdır?
Vücuttan kanama ve mikrop kapma olasılığı olmadığından, mikrop kapma ve kanama önlemeye yönelik sargı ve pansuman yapmaya gerek yoktur . Bilindiği gibi  klasik sünnetlerde uygulanan bu tür sargılar açılırken sünnetten çok daha fazla acı verir.la çocuk bu acıdan da korunmuş olur.
ile sünnette lokal anestezi nasıl yapılır?
İnsulin enjektörüyle en fazla 2 ml uyuşturucu ilaç penis kökünden, halka oluşturacak şekilde 2 noktadan cilt altına verilir (Penil subkütan ring blok) Ortalama 5 dakika içinde tam uyuşma sağlanır.
ile sünnetten sonra küçük tuvalet sorunu yaşanır mı?
İdrarın temas etmesi sonucu acıyacak veya mikrop kapacak açık yara olmadığından, oğlunuz idrarını çok kolay yapar.
sünnetten kaç gün sonra çıkartılır?
Sünnet çocuğunun yaş durumuna göre 1 ile 5 gün sonra çıkartılır.
‘ın çıkartılması acı verir mi? ’in çıkartılması sırasında sünnet çocuğu birkaç dakika süren hafif bir sızı hisseder.Uygulanan topikal anesteziklerle bu sızı tamamen ortadan kaldırılabilir.
ile sünnet edilen çocuk kaç gün sonra banyo yapabilir?
Suyla temas etmesi sonucu acıyacak veya mikrop kapacak açık yara olmadığından, aksini söylemediğimiz sürece, sünnet çocuğu ilk günden itibaren banyo yapabilir.
ile sünnet edilen çocuk kaç gün sonra denize veya havuza girebilir?
Suyla temas etmesi sonucu acıyacak veya mikrop kapacak açık yara olmadığından,‘ın takılı olduğu dönemde,  aksini söylemediğimiz sürece oğlunuz, temizliğinden emin olduğunuz deniz veya havuza girebilir.
  çıkartıldıktan   sonrada  temiz havuz ve denize girebilir. Bu durumda sudan çıkınca kurutucu yara tozlarının kullanımı önerilir.
ile sünnetten sonra sünnet çocuğunun özel bir kıyafete giymesine gerek var mı?
Sünnet çocuğu sünnetten hemen sonra Külot ve üzerine pantolon, şort gibi günlük kıyafetlerini giymelidir. Bez kullanıyorsa bezi bağlanmalıdır. Uzun gömlek, sünnet külotu vb. kullanmaya gerek yoktur.
ile sünnet edilen çocuk kaç gün sonra ayağa kalkabilir?
Penis ve sünnet yeri ile tamamen korunduğundan ve açık yara olmadığından, sünnet çocuğu sünnetten hemen sonra ayağa kalkabilir, oynayabilir, yürüyebilir, gezebilir, banyo yapabilir, denize gidebilir, okula gidebilir. Yani  BUGÜN SÜNNET, BUGÜN DENİZ!!!!!!
ile hatalı sünnet oranı nedir?
Özel tasarımı ve uygulama şekli sayesin de, alınacak sünnet derisinin boyu ve şekli ayarlanabildiğinden, sünnet derisinin yetersiz vegereğinden fazla kesilmesine bağlı olarak gelişebilecek estetik hatalar çok nadir görülür .
kısırlık, iktidarsızlık, erken boşalma gibi cinsel problemlere neden olur mu?
Sadece sünnet derisine işlem uygulanır ve sünnet sırasında elektrik, ısı, lazer, kimyasal madde vb. kullanılmaz. Kola takılan plastik kordonlu saatlerden fazla bir yan etkiye neden olmaz. Bu nedenle bazı sünnet yöntemlerinde olduğu söylenen herhangi bir cinsel probleme neden olmaz.
ile sünnet edilen çocuk kaç gün sonra iyileşir?
İyileşme süresi ailenin önerilerimize uymasına ve çocuğun bünyesine bağlıdır ve 2 ile 3 haftadır. Burada önemli olan nokta, diğer sünnet yöntemlerinden farklı olarak‘ta, sünnet çocuğunun ilk günden itibaren yatmasına gerek kalmadan günlük aktiv itelerini yapabilmesidir .